Etusivu >> Ohjeita ja neuvoja >> Kimppatilaukset >> Kimppatilauksen luominen

Kimppatilauksen luominen

Mene kimppatilausten pääsivulle ja klikkaa tekstistä "Luo uusi kimppatilaus". Tämän jälkeen eteesi avautuu lomake, jossa hallitaan kimppatilaustasi. Aloita täyttämällä perustiedot keskeltä:

Nimi

Anna kimppatilauksellesi kuvaava nimi, yleensä verkkokaupan nimi ja vuosiluku sopivat hyvin Esimerkiksi Muhevainen kevät/2012.

Kuvaus

Anna tässä muu kimppatilaukseen liittyvä informaatio.

Linkki

Linkki sivustolle. Muista liittää mukaan http:// ei siis www.perenna.com vaan http://www.perenna.com

Osallistujamäärä

Anna maksimiosallistujamäärä

Kaupan valuutta & osallistujien valuutta

Kaupassa käytetty valuutta ja osallistujien käyttämä valuutta esim. EUR,CAD,USD,GBP

Vaihtokurssi

Anna valuutalle vaihtokurssi käyttäjien valuuttaan. Automaattinen täyttö voidaan ottaa käyttöön asettamalla arvoksi 0. Automaattinen täyttö toimii useilla yleisimmillä valuutoilla.

Eli todennäköisesti selviät antamalla arvoksi 0.

Laskun viesti

Jätä toistaiseksi tyhjäksi

Asetukset

Kun perustiedot on täytetty siirry sivun vasempaan laitaan ja valitse ylhäältä kimppatilauksen Tila kohtaan 'Avoinna'. Kun kimppatilaus on avoinna käyttäjät voivat liittyä tilaukseen.

Yleiset asetukset

Avaa kategoriat

Kun ominaisuus on valittuna kategoriat avautuvat hallintapaneelissa automaattisesti. Valinta kannattaa oletusarvoisesti pitää päällä useimmissa kimppatilauksissa.

Piilota tuotekoodi

Jos kimppatilauspaikassa ovat tuotekoodit vapaasti näkyvissä kannattaa tuotekoodia käyttää myös tilauksessa, tarvittaessa voit piilottaa tuotekoodit laittamalla tamän asetuksen päälle (Esimerkiksi kun kaupan tuotteilla ei ole koodia).

Laskuta jaetut tuotteet & jaa jaetut tuotteet

Ohjelmassa on tuki tuotteiden jakamiselle eli käyttäjät voivat jakaa tuotteita keskenään. Esimerkiksi suuren siemenpussin voi jakaa kolmen käyttäjän kesken. Jos 'laskuta jaetut tuotteet' on päällä laskut tulostetaan jaettujen tuotteiden mukaisesti, muutoin tuotteen jakaja vastaa koko puusin hinnasta. Vastaavasti jos 'jaa jaetut tuotteet' on päällä on oletuksena että sinä järjestäjänä jaat siemenpussit käyttäjien kesken. Selventävä esimerkki:

Maija tilaa 15€ maksavan pussin pioninsiemeniä ja jakaa sen Matin ja Meijun kanssa kolmeen osaan. Lisäksi Matti tilaa 30 sipulin pussin liljoja ja jakaa ne Meijun ja Maijan kanssa. Jos 'Laskuta jaetut tuotteet' ei ole päällä laskut tulostuvat seuraavasti:

Maija:
1 Pussi pioninsiemeniä 15€

Matti:
30 liljansipulia 30€

Meiju:
ei tuotteita 0€

Jos 'laskuta jaetut tuotteet' on päällä laskut tulostuvat seuraavasti:

Maija:
1/3 pussi pioninsiemeniä 5€
10 liljansipulia 10€

Matti:
1/3 pussi pioninsiemeniä 5€
10 liljansipulia 10€

Meiju:
1/3 pussi pioninsiemeniä 5€
10 liljansipulia 10€

Vastaavasti Jos 'jaa jaetut tuotteet' on päällä oletuksena on että kimppatilauksen järjestäjä jakaa Maijan pioninsiemenet eteenpäin. Sen ollessa pois päältä siemenpussi lähtee Maijalle kokonaisena, joka hoitaa jakamisen eteenpäin.

Kun olet valinnut sopivat arvot jatka tallentamalla lomake.