Etusivu >> Klorofylli >> Säännöt

Klorofyllin säännöt

Osa I Yleistä

Tässä sopimuksessa mainittu ylläpito käsittää Klorofyllin ylläpitäjän, moderaattorit (site admins) ja webmasterin.

Klorofylli on tarkoitettu pääasiallisesti puutarhaharrastuksen edistämiseen ja siihen liittyvän keskustelun foorumiksi.

Kaiken sivustolla esitettävän materiaalin tulee noudattaa Suomen lakeja, kunnioittaa sivuston toisten jäsenten mielipiteitä ja pyrkiä olemaan loukkaamatta toisten jäsenten arvoja tai persoonaa. Kaikki sivustolla esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia eivätkä välttämättä edusta sivuston edustamia arvoja tai ylläpidon mielipiteitä. Klorofyllin ylläpidon on mahdotonta tarkistaa jokaista saapuvaa viestiä, mutta ylläpito pyrkii poistamaan tai muokkaamaan kaiken yleisesti arveluttavan sisällön niin nopeasti kuin se on mahdollista, tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta.

Hyväksymällä tämän sopimuksen suostut olemaan esittämättä mitään loukkaavaa, vihamielistä, epämoraalista tai muutakaan materiaalia, joka voisi loukata voimassa olevia lakeja. Jos toimit tätä vastoin, ylläpito voi poistaa sinut välittömästi, ilman varoitusta ja lopullisesti järjestelmän käyttäjistä (tarvittaessa palveluntarjoajaasi otetaan yhteyttä). Kaikkien viestien IP-osoite tallennetaan tämän vuoksi. Suostut siihen, että ylläpito on oikeutettu poistamaan, muokkaamaan, siirtämään tai sulkemaan minkä tahansa aiheen tai viestin milloin tahansa, tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta.

Tarkoituksellisen provosoivien viestien kirjoittaminen on Foorumin sääntöjen vastaista. Tarkoituksellisella provokaatiolla (n.s. "trollaus") tarkoitetaan tässä sellaisten viestien kirjoittamista, joiden tarkoitus on ärsyttää, kiihdyttää, halventaa tai manipuloida ihmisiä tai aiheuttaa ristiriitoja. Ylläpito suosittelee olemaan vastaamatta tarkoituksellisiin provokaatioihin. Tämä tarkoittaa käytännössä tällaisten viestien jättämistä omaan arvoonsa ja suhtautumista kyseisiin viesteihin tai viestiketjuihin kuin niitä ei olisi koskaan kirjoitettu.

Ylläpito ei vastaa mahdollisesta tietoturvan vaarantumisesta hakkerointi- tai muista yrityksistä johtuen. Ylläpito pyrkii kuitenkin kaikin tavoin varmistamaan, että kasvi- ja toivelistojen tiedot pysyvät turvassa.

Klorofylli tarjoaa foorumin siemenkirjeiden ja kimppatilausten järjestämiseen. Klorofylli tai sen ylläpito ei vastaa sen sivuilla sovittujen siemenkirjeiden tai kimppatilausten taloudellisista tai muista sitoumuksista.

Tämä sivusto käyttää avusteita (cookies) tallentamaan tietoa paikalliselle tietokoneelle. Nämä avusteet eivät sisällä mitään yllä annetuista tiedoista, niiden ainoa tarkoitus on helpottaa käyttöä. Sähköpostiosoitetta käytetään vain käyttäjän pyytämien tietojen lähettämiseen.

Osa II

Klorofyllin muut säännöt

1 §
Viestejä, etusivun artikkeita ja uutisia sekä muuta tietosisältöä ei saa lainata tai kopioida Klorofyllin ulkopuolelle ilman lainattavan tekstin kirjoittajan lupaa. Klorofyllin sisällä lainaaminen on sallittua, mutta lainauksessa tulee mainita alkuperäinen kirjoittaja ja linkki alkuperäiseen keskusteluketjuun. Lainauksia vain tietyille käyttäjäryhmille avoimista keskusteluista (kuten vapaa sana) ei saa julkaista muilla foorumin alueilla.

Mikäli allekirjoituksessasi on runo, laulun sanoja tai muuta tekijänoikeuslakien alaista mainitse kirjoituksen alkuperäinen kirjoittaja.

Voit muokata omia viestejäsi, mutta suosittelemme, ettet merkittävästi muuta tai poista vanhoja viestejä, jotta keskustelu säilyy ymmärrettävänä. Jos päätät poistua foorumista, kirjoittamiesi viestien ja lisäämiesi kuvien käyttöoikeus säilyy foorumilla siinä muodossa kuin viestit ja kuvat esiintyvät palstoilla. Tarvittaessa suuremmat vanhojen viestien muokkaukset voi tehdä sopimalla asiasta ylläpidon kanssa.

2 § Valokuvat
Voit liittää Klorofylliin vain ottamiasi valokuvia tai kuvia joihin sinulla on käyttöoikeus. Foorumissa esitetyn valokuvan kopiointi omalle tietokoneelle omaan käyttöön on sallittua, mutta toisen henkilön valokuvan luovutus eteenpäin tai linkittäminen toiseen palveluun on ehdottomasti kielletty. Jos haluat lainata jonkun jäsenen valokuvaa tällaiseen käyttöön, voit tiedustella häneltä yksityisesti lupaa.

Voit linkittää kuvia foorumille kahdella tavalla: ladata kuvan viestin kirjoittamisen yhteydessä suoraan koneeltasi Klorofyllin palvelimelle tai linkittää kuvan ulkopuolisesta palvelusta. Näin toimien annat Klorofyllille käyttöoikeuden kuvaan ladatussa tai linkitetyssä muodossa ja osana Klorofyllin keskusteluja. Kuvan tekijänoikeudet kuitenkin säilyvät sinulla. Klorofyllin käyttöoikeus tarkoittaa että kuva voidaan esittää Klorofyllin sivuilla kaikille sen lukijoille ja viestejä, joissa kuva esiintyy, voidaan kopioida aiheesta toiseen Klorofyllissä.

Foorumin sujuvan toiminnan varmistamiseksi liitettävien valokuvien suositeltava maksimileveys on 640 pikseliä.Sivustolle liitettävät kuvat tulisi tallentaa käyttäen tiedoston pakkausta siten, että tiedostokoko on alle 150 kilotavua. Mikäli kuvakäsittelyohjelmastasi löytyy Save for Web -toiminto, suosittelemme sen käyttöä. Näin varmistat, että kuva ei turhaan levitä palstan leveyttä, eikä sen latautuminen kestä liian kauan.

Yli 640 pikseliä leveät kuvat voi linkittää URL-tagilla IMG-tagin sijaan. Tällöin kuvan nähdäkseen on klikattava linkki auki. Tarvittaessa ylläpito voi muuttaa palstaa levittävät tai tiedostokooltaan liian suuret kuvat URL-linkeiksi ilman erillistä ilmoitusta.

Omassa päiväkirjassa voi esittää edellä esitettyjä suosituksia suurempia kuvia.

Videoihin, musiikkitallenteisiin ja muuhun multimediasisältöön sovelletaan valokuvien sääntöjä soveltuvin osin.

3 § Mainonta ja kaupankäynti
Mainonta, kaupankäynti ja muu ammattimainen toiminta (esim. gallupit tai muu vastaava toiminta) on kielletty ilman Klorofyllin lupaa. Mikäli sinulla on yritys, sen kotisivun osoite saa näkyä ainoastaan omien käyttäjätietojesi www-painikkeen alla.

Rompetorilla voit kirpputorimaisesti myydä tai ostaa tavaraa. Ammattimainen kaupankäynti ja kerjääminen on kielletty.

Siemenkirjeistä tai -vaihdoista saatujen siementen tai palstan kautta välitettyjen pistokkaiden tai taimien jälleenmyynti on hyvän tavan vastaista ja kielletty.

Omista kokemuksista palveluiden tai tuotteiden kuluttajana kertominen on sallittua.

4 § Siemenkirjeet
Ilmoittautumalla siemenkirjeeseen sitoudut siihen että yhteystietosi ovat käyttäjätiedoissa oikein ja ajan tasalla, seuraat kirjeen kulkua ja toimitat kirjeen riittävän nopeasti seuraavalle.

Mikäli siemenkirjeeseen ilmoittautumisen jälkeen kykysi ottaa vastaan siemenkirje estyy matkan, sairauden tai muun syyn vuoksi, pyrit ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian kirjeen järjestäjälle tai ylläpidolle.

Pyrit omalta osaltasi varmistamaan siemenkirjeen häiriöttömän ja nopean etenemisen.

Siemenkirjeisiin osallistuvilla ja sen järjestäjällä on oikeus saada kirjeen osallistujien henkilö- ja yhteystiedot. Näitä tietoja tulee käsitellä luottamuksellisina eikä niitä saa luovuttaa edelleen muille henkilöille tai kolmansille osapuolille, esimerkiksi mainontaan.

Lue ennen osallistumistasi siemenkirjeisiin niitä koskevat ohjeet. Osallistuessasi sitoudut noudattamaan näitä ohjeita!
- Siemenkirjeiden ohjeet: http://www.klorofylli.com/viewtopic.php?t=778

Jotta siemenkirjeistä olisi iloa mahdollisimman monille, ylläpito suosittelee osallistumista korkeintaan viiteen kirjeeseen samanaikaisesti.

5 § Kimppatilaukset
Ilmoittautumalla kimppatilaukseen sitoudut siihen että yhteystietosi ovat käyttäjätiedoissa oikein ja ajan tasalla.

Kimppatilauksissa sitoudut maksamaan tilaamasi tuotteet ja kimpasta aiheutuneet muut kustannukset kimpan järjestäjälle sovittuna ajankohtana. Mikäli tuote on viallinen, vääränlainen tai katoaa matkalla tms., myös tässä tapauksessa sitoudut maksamaan tilauksesi kuluineen mikäli tuote veloitetaan tilauksen järjestäjältä. Mahdollisesta reklamaatiosta sovitaan erikseen järjestäjän kanssa.

Kimppatilauksissa sinulla on halutessasi oikeus saada kimpan järjestäjän henkilö- ja yhteystiedot esim. yksityisviestinä ja samoin kimpan järjestäjällä on oikeus saada osallistujien henkilö- ja yhteystiedot. Näitä tietoja tulee käsitellä luottamuksellisina eikä niitä saa luovuttaa edelleen muille henkilöille tai kolmansille osapuolille, esimerkiksi mainontaan.

Lue ennen osallistumistasi kimppatilauksiin niitä koskevat ohjeet. Osallistuessasi sitoudut noudattamaan näitä ohjeita!
- Kimppatilausten ohjeet: http://www.klorofylli.com/viewtopic.php?t=332

6 §
Hymiöt ja animoidut kuvat Tietoturvallisuussyistä suosittelemme käytettäväksi vain Klorofyllin omia hymiöitä. Liiallista vilkkuvien kuvien ja hymiöiden käyttöä tulee välttää, jotta sivujen käyttömukavuus säilyy korkeana kaikille.

7 §
Sääntöjen muuttaminen Ylläpito pidättää oikeuden muuttaa sääntöjä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan palstalla.